Procedura de reclamații a magazinului online Little Blue Lamb
Reglementarea condițiilor de reclamație între operator / vânzător și client / cumpărător (denumit în continuare „DP”)
Dispoziții introductive
1. Operatorul (vânzătorul) din magazinul online Miel albastru mic este compania HAVAT COMPANY s.r.o. , Sokolská 19, 903 01 Senec.
2. Clientul (cumpărătorul) din magazinul online este orice persoană fizică sau juridică care trimite un formular electronic cu o comandă pentru mărfuri.
3. Prezentele norme privind reclamațiile reglementează relațiile juridice dintre operator și client, în tratarea reclamațiilor privind corectitudinea și calitatea bunurilor și serviciilor furnizate de operator. Toate reclamațiile posibile vor fi evaluate în conformitate cu Codul civil valabil și Legea privind protecția consumatorului nr. 250/2007 Coll. în termen de 24 de luni de garanție. Perioada de garanție începe în ziua în care bunurile sunt preluate de client de la vânzător. Perioada de garanție înseamnă perioada în care produsul trebuie să își păstreze proprietățile utile, calitative și estetice.
4. Reclamația în sensul prezentei proceduri de reclamație înseamnă dreptul exercitat de client de la răspunderea pentru defectele mărfurilor, care necesită un anumit remediu sau, respectiv, o compensație pentru executarea incorecta, respectiv, neexecutarea obiectului contractului. Garanția acoperă defectele de fabricație sau materiale care apar în perioada de garanție, cu condiția respectării tratamentului recomandat al produsului înscris în cardul de garanție. După perioada de garanție, posibilitatea unei reclamații expiră. O eroare este definită ca o deficiență a mărfurilor care limitează sau împiedică consumul suplimentar. Perioada de garanție nu trebuie confundată cu viața produsului, deoarece durata produsului este strâns legată de îngrijirea și manipularea corectă a produsului. Durata de viață a produsului poate fi redusă semnificativ prin intensitatea utilizării. Este necesară depunerea unei reclamații fără întârziere nejustificată, imediat ce apare defectul. Utilizarea ulterioară a mărfurilor deteriorate poate provoca o creștere a defectului, deteriorarea mărfii și poate fi un motiv de respingere a reclamației. Când cumpărați încălțăminte, asigurați-vă că tipul, numărul și forma aleasă de pantofi corespund exact nevoilor dvs. Un tip de încălțăminte selectat în mod necorespunzător, dimensiunea incorectă, lățimea sau forma pantofilor nu este un motiv pentru o reclamație. De asemenea, pantofii cu cusături de mână, perforație superioară și talpă din piele nu sunt potriviți pentru purtarea într-un mediu umed. Garanția nu acoperă defectele cauzate de intervenții neprofesionale, întreținere necorespunzătoare, curățare necorespunzătoare, spălare în mașina de spălat, modificări interzise, depozitare necorespunzătoare, uscare necorespunzătoare (la sursa de căldură) sau uzură normală și mecanică a produsului (vârfuri sfâșiate din cauza frecării, tălpi uscate). Perioada de garanție se prelungește cu perioada în care mărfurile sunt în reparație sau cu timpul în care clientul nu a putut folosi bunurile în mod corespunzător. Clientul este obligat să preia mărfurile chiar și în cazul unei reclamații respinse. Dacă clientul nu acceptă mărfurile, mărfurile vor fi eliminate după 2 luni.
Procedura de soluționare a reclamațiilor
1. Clientul depune o reclamație la sediul social al vânzătorului în scris. Trimiteți mărfurile sub forma unui pachet asigurat, pe cheltuiala proprie, pe adresa vânzătorului: Coletaria.ro ID e-shop 96733964 Drumul Osiei 53–55, 062395 București, Romania. Nu acceptăm numerar la livrare. În urma plângerii trebuie să fie clar:
• cine depune plângerea (nume, prenume, adresa reședinței permanente),
• subiectul reclamației sau ceea ce cere clientul,
• cui este adresată plângerea,
• data depunerii plângerii,
• semnătura clientului sau semnătura persoanei autorizate împreună cu procura.
În plus, nu uitați să adăugați dovada de cumpărare (factură) și mărfurile revendicate curățate.
(2) În cazul în care plângerea nu conține cerințele menționate la punctul 1 din prezentul articol, aceasta este considerată nejustificată.
3. Termenul limită pentru soluționarea reclamației este de maximum 30 de zile de la data plângerii. Clientul va fi informat imediat despre rezultatul reclamației, fie prin telefon, fie prin e-mail. În cazul unei reclamații recunoscute, vânzătorul va asigura eliminarea defectului, în cazul în care defectul nu poate fi eliminat, returnarea fondurilor către cumpărător. În cazul unei plângeri respinse, vânzătorul va asigura returnarea mărfurilor împreună cu o declarație scrisă. Se consideră că defectele remediabile sunt acele defecte ale mărfii care pot fi îndepărtate în timp util și adecvat, fără a compromite performanța produsului. Uzura normală a mărfii în perioada de garanție și deteriorarea asociată a produsului nu sunt considerate reclamații.
4. Cererea este înțeleasă ca ziua cererii de către client. Ziua reclamației este considerată a fi:
• pentru trimiterea poștală – ziua livrării reclamației la biroul de înregistrare al clientului;
5. Alte raporturi juridice dintre operator și client care nu sunt reglementate în mod expres de prezentele norme de reclamație vor fi reglementate de dispozițiile relevante ale contractelor individuale încheiate între operator și client, dispozițiile relevante din reglementările legale general obligatorii în vigoare pe teritoriu.
6. Vânzătorul are dreptul de a schimba sau modifica această procedură privind reclamațiile în orice moment din cauza modificărilor dispozițiilor legale. Cu toate acestea, vânzătorul trebuie să publice în timp util versiunea actuală a procedurii de reclamație pe site-ul său.
Această procedură privind reclamațiile intră în vigoare la 1 august 2020 și înlocuiesc complet reglementările anterioare privind reclamațiile. Operatorul își rezervă dreptul de a modifica procedura privind reclamațiile fără notificare prealabilă.